Сирийското правителство и опозицията сядат на масата за преговори за пръв

...
Сирийското правителство и опозицията сядат на масата за преговори за пръв
Коментари Харесай

Асад и опозицията в Сирия преговарят за конституция

Сирийското правителство и опозицията сядат на масата за договаряния за пръв път след осем години и половина кръвопролития, с цел да работят върху нова конституция. 150 делегати от държавното управление на Башар Асад, от опозиционните празненство и представители на гражданското общество започнаха договаряния с посредничеството на Организация на обединените нации в Женева.
" Призоваваме страните да реализират съглашение ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция във вторник вечер, откакто се срещна с сътрудниците си от Турция и Иран и със спецпратеника на Организация на обединените нации за Сирия Гейр Педерсен. Русия, Иран и Турция гледат на Конституционния комитет като на късмет за създаване на доверие и прекосяване към по-широк политически развой, който може да постави завършек на спора. Трите страни няма да вземат участие във вътрешносирийските договаряния. Няколко предходни кръга от договарянията в Сирия, инициирани от Организация на обединените нации, не дадоха резултат, защото режимът и опозицията не съумяха да стигнат до основни договаряния.

Тази седмица Педерсен предизвести, че " Конституционният комитет самичък не може и няма да позволи спора в Сирия ". В допълнение към диалозите би трябвало да се построи доверие в страната, изключително посредством намиране на решения за хилядите военнопленници и отвлечените, сподели норвежкият посланик.

 

ПЛАН

Конституционният комитет е централна част от напъните, ръководени от Организация на обединените нации за преустановяване на войната в Сирия, в която починаха над 370 000 души и която принуди милиони да изоставен домовете си от 2011 г. Резолюция 2254 на Съвета за сигурност приканва също и за избори под контрола на Организация на обединените нации в Сирия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР